LIFESTYLE | Wat te doen bij warm weer

woensdag, juli 01, 2015


31 freaking graden is het momenteel op mijn kamer... Buiten is het niet veel kouder en ik kan me voorstellen dat er aardig wat mensen zijn die echt niet weten hoe en wat ze moeten doen. Speciaal voor jullie dit artikel met tips!


1. Genoeg drinken
Wauw, origineel Nadine! Maar het is wel waar. Drink vooral veel water zodat je gehydrateerd blijft. Je mag natuurlijk ook wel wat anders drinken, maar water blijft toch het beste.

2. Voeding
Als ik voor mezelf spreek, heb ik meestal geen zin om goed te eten tijdens deze dagen. Dat is natuurlijk helemaal niet goed. Je moet gewoon blijven eten, maar maak je porties iets kleiner en eet gedurende de dag wat vaker, dan kost het je lichaam minder energie om het op te nemen en je lichaam warmt minder op, omdat je lichaam minder energie gebruikt, snappie? Watermeloen, komkommer en andere soorten groente/fruit die 'vochtig' zijn, zijn met dit weer aanraders!

3. Verkoeling
Niet geheel onbelangrijk is verkoeling. IJsjes, zwemmen een voetenbadje etc.. Als je bijvoorbeeld een lege verstuiver hebt, kan je er koud water in doen en hem meenemen als je ergens heen gaat. Dan kan je even wat koud water in je gezicht sprayen als dat nodig is. Ook kan je doek natmaken met ijskoud water en die om je hoofd/haar wikkelen. Ideaal voor mensen met heel warm en dik haar, zoals ik, hehe!

4. IJskoud water on the go
Alles wat je nodig hebt is een flesje (of fles) water, een vriezer en eventueel citroen, mint of wat anders wat je lekker vind voor een smaakje. Je giet de helft van het flesje water eruit, het liefst in een glas zodat je het op kan drinken en vervolgens leg je het flesje wat voor de helft is gevuld met water in de vriezer. Na een paar uur haal je het flesje met het nu bevroren water eruit en vul je het bij met ander water. Als je het lekker vind, doe je er nog een takje munt, een schijfje citroen of iets anders erbij en je hebt lekker ijskoud water om mee te nemen!

5. Gordijnen en ramen dicht
Houd ramen en gordijnen dicht, want die houden de warmte tegen. Wil je toch graag een raam open, hang er dan een doek voor die je nat hebt gemaakt met ijskoud water, zodat de lucht die naar binnen komt afkoelt.

6. (Huis)dieren
Ook dieren hebben last van de hitte en er zijn al meer dan genoeg verhalen over dieren die opgesloten zitten in een warme auto en dergelijke. Zorg ervoor dat dieren genoeg drinken hebben en schaduw en houd ze zeker niet in een afgesloten en warme ruimte!

Zodan, hopelijk gaat dat helpen de komende dagen! Heb jij nog een goede tip, laat het dan zeker even weten!

You Might Also Like

0 reacties

Leuk dat je een reactie achterlaat! Ik lees en beantwoord alles! :) Helaas worden anonieme reacties verwijderd, tenzij je naam in de reactie vermeld staat.