RECEPT | Hartige taart

vrijdag, mei 08, 2015


FOODPORN! Wil je weten hoe je deze lekkere hartige taart kan maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten 



De ingrediënten die ik heb gebruikt, heb ik eigenlijk zomaar verzonnen. Je kan superveel groenten/vlees/vis gebruiken, dus vind je iets niet lekker of eet je geen vlees? Laat het dan weg. Ook kan je bijvoorbeeld paprika toevoegen of iets anders wat je lekker vindt. De hoeveelheden heb ik gewoon ter plekke verzonnen, behalve voor de saus, want meestal werkt dat het beste, haha! Wat ik heb gebruikt is:

Basis
- 5 plakjes hartige taartdeeg van Koopmans
- 100 ml soyamelk (gewone melk mag ook)
- 3 eieren
- Zout & peper naar smaak
- Geraspte kaas naar smaak

Vulling
- Stukje salami worst
- Pakje kipreepjes
- Lente ui 
- Prei
- Rode ui
- Gewone ui
- Paar roosjes brocolli
- Halve tomaat


Bereiding

- Leg alle ingrediënten klaar en haal 5 plakjes deeg uit het doosje. Laat deze ontdooien en leg de overige plakjes in de vriezer. Als het even duurt voordat je over warm is, verwarm je die alvast voor op 175 graden.

-Begin met alle ingrediënten voor de vulling. Snijd alles in stukjes/plakjes/vormpjes en doe alles in een grote schaal.

- Als je alles hebt gesneden, bak je alles eventjes aan in een koekenpan. Doe dat in een klein beetje boter of olie. Bak het niet te gaar als je nog een lekkere bite wil hebben. Als je klaar bent, zorg dan dat het meeste vocht eraf gaat en laat alles even rusten.

- Nu ga je de deegplakjes verdelen in een springvorm. Je kan het beste een springvorm van 22cm nemen, anders is het lastig met het verdelen van de deegplakjes, believe me, haha! Ohja, vergeet de vorm niet in te vetten, anders plakt de taart vast en dat is zonde!

- Je kan nu de vulling in de met deeg bedekte vorm doen. Voeg ook naar smaak wat geraspte kaas toe. Bewaar nog wel een beetje kaas voor later!

- Nu ga je aan de slag met de saus. Doe 100 ml melk in een kom en voeg 3 eieren toe. Als je wil kan je ook nog wat peper, zout of eventueel andere kruiden toevoegen.

- Verdeel nu de saus over de vulling en strooi nog wat kaas op de taart.

- Snijd nu de tomaat in plakjes en leg deze bovenop de taart.

-Inmiddels zal de oven al wel warm zijn, dus zet de taart in de oven en bak hem in ongeveer 40 tot 45 minuten op 175 graden.

- Als de tijd om is, haal dan de taart uit de oven en kijk even of hij gaar is. Dit kan je doen door met een satéprikker in de taart te prikken. Het is moeilijk uit te leggen wat je hoort te zien, maar als je de prikker er uit haalt, dan zie je aan de substantie die aan de prikker zit of de taart goed is.

- Is je taart goed? Yeah, geniet ervan!!!


Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je het leuk vond! Ga je de taart ook maken, stuur me dan even een foto van het resultaat op Instagram (@elmeau_) :)

You Might Also Like

0 reacties

Leuk dat je een reactie achterlaat! Ik lees en beantwoord alles! :) Helaas worden anonieme reacties verwijderd, tenzij je naam in de reactie vermeld staat.